Szeptember 24.-én az Öko Zsibongó eseményén vettünk részt.

Készítsd el a saját, egyedi egészséges tízóraidat vagy uzsonnádat, és indulj az Öko Zsibongó Food Egészségre éhezők viadalán! Legyen ez az alkotásod szeptember 24-én a középpontban! – a felhívásra mi is jelentkeztünk Istvánnal

Mindenképpen szerettünk volna, hogy az általunk készített ételek valóban egyedi és egészséges legyen, figyelembe véve a környezeti hatásokat is.
A zöld turmix – „készítettem egy vérpezsdítő reggeli turmixot a ruccolától csípős lesz a napotok!” – István valóban így gondolta és kiderült többeknek is ez volt a véleménye.
Ami belekerült: alma-banán-spenót-petrezselyem-ruccola-zabtej. Pont olyan könnyű elkészíteni, mint a videón látható. Amiért erre esett a választása – egyszerű és a sok zöldség- és gyümölcs fantasztikuson harmonizál ebben az italban. Ami tökéletes a napindítónak, vagy egy sportolás utáni gyors tízórainak is. 1001 jótékony hatása van a benne található zöldségeknek- és gyümölcsöknek köszönhetően. „Mindig rakok bele banánt, mert olyan energiát ad, hozzáadott cukor nélkül, amit nehéz elképzelni.” István vérpezsdítő turmixa az Éhezők Viadalán különdíjat ért!

Az ízekkel teli szendvics – egy tökéletes tízórai!
Nem a nagyon gyors kategória, viszont az ízek amiket érzel, megéri! Bár a videón az látszik, hogy megkened, belerakod és kész. Készítettem egy paprikakrémet – kápia paprikát megsütöttem, majd megpucoltam és olíva olajjal sóval pihent a felhasználásig. Hummusz készült – a csicseriborsó és a tahini találkozása citrommal fűszerekkel ölelkezve. Készült még aszalt-paradicsomos dióskrém, sült tofu majoránnával, és zsálya frissen sütve. Ezek a szendvicskrémek 8-10 napig eltarthatóak. Az egészet egy kovászos bagettbe tettem, szerintem egy valóban éhségcsillapító szendvics. A szendvics az Éhezők Viadalán a 3. helyezést ért!
#ökozsibongó #vegánétel #veganfood #mylife #future

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*