VEGÁN ÁLLATVÉDELMI NAP JÚLIUS 29.

Vegán Állatvédelmi nap a VIII. kerület Déri Miksa utcában.

Szombaton megrendezésre került az első Vegán Állatvédelmi Nap Budapesten, aminek a Józsefvárosi Déri Miksa sétáló utcája adott helyszínt. Az érdeklődök megismerkedhettek az állatvédelmi szervezetek munkásságával. Ételeket kóstolhattak, a szervezetek önkéteseivel beszélgettek, a gyermekek itt kiválaszthatták az állatsimogatóból a család kedvencét. Ez volt a plüss örökbefogadás. Az önkéntesek a kiválasztott plüssök gazdáit információval látták el: itt igazából a gyermekek megismerhették a kedvencek előéletét, az állatok gondozásával kapcsolatban információkat kaptak. Roberta felhívta a gyermekek figyelmét arra, hogy az állatok sem akarják mindig azt, hogy gyömöszöljék őket, szeretnek bennünket, de nem azért vannak ezek a kicsike állatok hogy minket szórakoztassanak. Sok gyermek meglepődött azon, hogy az állatok szükségleteit is figyelembe kell venni.

Mint Maveg önkéntesek vettünk részt az eseményen. Az információs asztalunknál sokaknak elmondtuk mit csinál az egyesület, korábbi sikereinkről érdeklődtek és a jövőbeli terveink is szóba kerültek. Az egyik célja az egyesületnek, hogy a Magyarországon élő vegán közösséget összehozzuk, találkozzanak hasonló érdeklődésű emberekkel. Sokan érdeklődtek a következő eseményünkről a Vegán Vakációról.  https://www.facebook.com/events/718692726433109

A veganizmussal kapcsolatos tanácskozások is folytak. István a vegetáriánus emberekkel kapcsolódott – itt nagyon sokszor a sajt, mint ’mumus’ kértek tanácsot. Ezen a rendezvények kettő könyvünkről érdeklődtek leginkább.

Különböző ételeket lehetett kóstolni: a lencsekrémet, körözöttet, nutellát, mákos-meggyes piskótát, energia golyókat és süteményeket. Hideg limonádé is volt.

A program végén tombola volt ahol a veganizmussal kapcsolatos könyveket, lehetett nyerni. A főnyereményt a nap bevételét a Szurkolók az Állatokért Alapítvány nyerte! – Gratulálunk!

Az esemény résztvevő szervezetek:

Együtt a Kisállatokért Alapítvány
Macskaárvaház Alapítvány
Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület
MAVEG – Magyar Vegán Egyesület
Malacvédő Alapítvány
Szurkolók az Állatokért Alapítvány
Tegyünk a Bolygónkért

Az eseményen ott volt a VeganFriday is.

A program a Józsefvárosi Önkormányzat és a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. támogatásával a Szomszédünnep pályázat keretében valósul meg.

Köszönet a profi szervezésért Vivien Herke és Adrián Schmidt.

Fotók: Csaba Dúzs Ádám Biró

Együttműködő partner a Szabad Bisztró.

Érdeklődők
Nekünk még nincs is semmi állatunk
Ígéret!
A menü
Válaszolok
Kincsek

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*